HÜNKAR PİLAVI

Klasik şehriyeli pilavlardan biraz farklı bir tattaki hünkar pilavını denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum.Açıkcası denemeye değer.

Malzemeler

2 su bardağı pirinç baldo
3 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı antepfıstığı
1 bardak haşlanmış nohut
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı toz şeker

Hazırlanışı

Bir tencerede tereyağını eritin. Daha önceden 15 dakika ılık suda beklettiğiniz pirincin suyunu süzüp tencereye ilave edin ve tuzunu ekleyin. Yaklaşık 7-8 dakika kavurun. Bu sürenin sonunda pilava toz şekeri, antepfıstığı ve nohudu ekleyin. 1 dakika daha kavurup tavuk suyunu ilave edip 10 dakika önce yüksek, sonra da düşük ısıda pişmeye bırakın.

Pilavın üzerinde delikler oluştuğunda altını kapatın ve 10 dakika dinlendirmeye bırakın, Pilavın üzerindeki pirinçler kıvrıldığında pilavı karıştırın ve 5 dakika daha kapalı aralık olarak dinlendirin ve servis edin.

Reklamlar

HÜNKAR PİLAVI” üzerine bir yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s