KIYMALI SPAGHETTİ TARİFİ

Meşhur spaghetti bolognese, her zaman beğenilen bir İtalyan spezialli. Bizler kısaca kıymalı makarna desekde, içerisine katılan bazı baharatlar sayesinde farklı bir lezzet çıkıyor ortaya. Sonuçta  makarna deyip geçmemeliyiz. Bir kere hazırlaması ve pişirmesi çok kolay, çok lezzetli ve sosundaki kıyma ve sebzeler sayesinde çok da besleyici. Bildiğim hiçbir çocuk resimdeki makarnaya hayır demez.

Malzemeler:

1 paket çubuk makarna
300 gram kıyma
3 adet domates
4 diş sarımsak
1 adet havuç
1 adet soğan
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı çeker
Tuz, karabiber, kekik

Hazırlanışı:

Makarnayı bol tuzlu suda 14 dakika haşlayıp süzüyoruz. Bu arada tavada rendelenmiş soğanı kıymayla beraber kavuruyoruz. İçine kıyılmış sivri biberi, rendelenmiş havucu, tereyağını, baharatları ve rendelenmiş domatesi ekleyip gerekirse 1 çay bardağı su koyup 10 dakika pişiriyoruz. Süzülmüş makarnayı servis tabağına yerleştirip üzerine hazırlanan kıymalı sosu döküyoruz. Kıyılmış maydanozla süslenen makarnayı afiyetle yiyoruz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s