Püf Noktalar

MAKARNA YAPMANIN PÜF NOKTALARI:

fft20_mf2219375

Restoranlarda yediğiniz gibi lezzetli makarnalar pişirmek istiyorsanız bu önerilerime kulak verin !

1-) Tüm makarna çeşitleri aynı değildir. Yörenizdeki en iyi markayı seçmeye özen gösterin.

2-) Ayrıca en pahalı makarnanın en iyisi olacağı ön yargılarından da kurtulmalısınız.

3-) Ayrıca en pahalı makarnanın en iyisi olacağı ön yargılarından da kurtulmalısınız.

4-)Makarnaların birbirine yapışmasına neden olan bir diğer hata ise suyun tamamen kaynamadan makarnaların eklenmesidir.

5-)Makarna 8-10 dakika arasında pişecektir. Çok fazla olmamakla birlikte 3-4 kez karıştırmak önerilmektedir.

6-)Makarnanın pişirme suyuna zeytinyağı eklemeyin. Zeytinyağı makarnanın etrafında koruyucu bir tabaka oluşturur ve sosun makarnaya nüfuz etmesini engeller.

7-)Makarnayı yıkamayın. Yıkarken tüm vitaminlerini ve besleyici değerlerini kaybeden makarna lezzetten de yoksun kalmaktadır. Makarnanın süzdüğünüz suyunu sosu pişirirken kullanabilirsiniz.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s