TENCEREDE KEK TARİFİ

Elektrikler olmayınca yada fırının olmadığı zamanlarda pasta yapmaktan geri kalmayalım diye bu çabalar.

Neydi sloganımız “amaan ağzımız boş kalmasındı”

Kekimizin avantajı fırında pişen keklere göre daha yumuşak olması bir deneyin derim.İşte size tarifi:

Malzemeler

Malzemeler 155 gram un
5 gram kabartma tozu
150 gram şeker
55 gram tereyağı
55 gram fındık yağı
25 gram kakao
125 gram su
60 gram süt
1 adet yumurta
5 gram vanilya

Ganaj için:
120 gram krema
200 gram bitter çikolata
25 gram tereyağı
55 gram pekan cevizi

Servis ederken:
Dondurma
Krema
Karamel sos

Hazırlanışı

Tavada tereyağını eritin. Su, tereyağını, fındık yağı, süt ve kakaoyu birlikte karıştırın. Un, kabartma tozu, vanilyayı karıştırın.

Mikserde yumurtayı çırptıktan sonra katı ve sıvı karışımları karıştırın. Hazırladığınız kek harcını tavaya döküp 180 derecede 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

Kek soğurken, ganajı hazırlamak için; bitter çikolatayı ve tereyağını benmari olarak erittikten sonra üzerine kremayı ekleyip iyice karıştırın ve pekanları ekleyin. Bu sosu ılık kekin üzerine dökün. Dondurma, krema veya karamel ile servis edin.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s